Sport på Bornholm

Sportsoplevelser på Bornholm

På Bornholm er der mulighed for at opleve eller dyrke sport. I nogle sportsgrene tilbyder Bornholm konkurrencer der er blandt de mest eftertragtede i landet, i lige deres sportsgren. Vi giver et bud på, hvilke sportsgrene der er oplagte at opleve eller deltage i, når man besøger Bornholm.

Fodbold
Fodbold er for på kvinder og mænd på Bornholm. Dog er det herreholdene der i øjeblikket repræsenterer øen i turneringer i København.

Tidligere var det ét hold, FC Bornholm, som alle klubber var en del af. Nu er det mere fragmenteret, hvorfor hver fodboldklub er sig selv nærmest.
I dag har hver af de to største byer sit eget hold i Københavnsserien, Rønne FB (Rønne) og NB Bonholm (Nexø). Kampene afvikles typisk på lørdage i perioden april-juni og august-oktober. Begge steder er der hyggelig lokal stemning, med grilpølser, kolde øl og sympatiske tilråb.

Trav
Midt inde i Danmarks tredje største skov, ligger landets – og verdens – mindste travbane. I naturskønne omgivelser kan man opleve travsporten på nærmeste hold.

Løbene afvikles fra april og varer indtil oktober måned. Løbskalenderen finder man på Bornholms Travbanes hjemmeside her.

Travbanen er et undervurderet sted for familier. Her kan man få flere timer til at gå med underholdning for folk i alle aldre. Hvis de mindste ikke fanges af dyrene, så er der mange andre aktiviteter at give sig til.

Cykling
Cykling her, skal forstås som landevejscykling. Leder man efter Bornholm, hvor cykelferie er en mulighed, så skal man i stedet læse her. Bornholm er god til cykling af flere årsager: Distancen rundt om øen er passende for motionister, og man kan kombinerer flad vej med passende stigninger – Både i distance og stigningsprocent.

Øen er begyndt at markere sig på den nationale cykelscene med et hold i de professionelle rækker. BHS-Almeborg repræsenterer Bornholm bl.a. ved Danmark Rundt og til danmarksmesterskabene, hvor der begge steder er lavet gode resultater.

Vil man se et cykelløb mens man er på Bornholm, skal man opleve BornFondo. Et ‘bjergløb’ for glade motionister, der finder sted i slutningen af maj, og trækker et godt publikum overfra.

Løb
Bornholm er først og fremmest kommet på løbskortet pga. den nu afdøde Henrik Jørgensen, der med sine danmarks rekorder og gode resultater internationalt, viste sig frem.

Nu har også løb som bl.a. Etape Bornholm også medvirket til, at Bornholm igen bliver en løbsdestination. Mange tusinder rejser til Bornholm i sommermånederne, for at kombinere løb og ferie. På fem dage tilbagelægger man samlet en marathonstrækning i skiftende bornholmske landskaber.

De sidste par år har også ekstremløbene vundet indpas på Bornholm. Ultaløbet Fyr til Fyr og HammerTrail, er løb med voksende deltagerantal.