Regnsvejrsdage på Bornholm

Solskinsøen på en regnvejrsdag

Bornholm er kendt som solskinsøen. Mange forestiller sig at ligge på en af de mange bornholmske strande, eller side i middagssolen og spise en røget sild. Men selv på Bornholm kan det regne, og hvad skal man så tage sig til? Det spørgsmål får vi ofte. Vi har derfor sammensat en række idéer og forslag til, hvad man kan lave, når vejret ikke er til de klassiske turistoplevelser på Bornholm.

Kultur

Hammershus Besøgscenter
Bornholms mest kendte turistattraktion, Hammershus er bedst at opleve i solskin, så man kan komme helt tæt på den gamle slotsruin. Men med det nye besøgscenter, der ligger overfor Hammershus, kan man se slotsruinen i tørvejr, og samtidig opleve den flotte informative udstilling, der er sat op i besøgscenteret. Ligeledes er der mulighed for at få noget at drikke og spise.

Hammershus Besøgscenter er den nyeste seværdighed på Bornholm. Et arkitekttegnet oplevelsescenter med smuk udsigt til borgruinen Hammershus.  Hammershus kan nyde fra afstand og i tørvejr. Tag til besøgscenteret, hvor der udover en flot udstilling også er udsigt til Bornholms mest populære attraktion.

Bornholms Kunstmuseum
Muséet er Bornholms mest attraktive – Både når det kommer til udstillingerne og dets arkitektur. Begge dele kan nydes på selv de vådeste dage. Oplev de faste udstillinger bestående af kunstere med bornholmse relationer, eller de midlertidige udstillinger, der findes i de nederste plan. Mens man nyder kunsten, har man hele tiden et udsyn til den bornholmske natur, hvor man kan se vind og vejr forme landskabet.

Grønbechs Gård
Bornholms center for kunsthåndværk ligger i Hasle. I den gamle købmandsgård kan man opleve alt fra keramik, glas og tekstil. Bl.a. er rummet på 2. sal forbeholdt ACAB der er en sammenslutning af bornholmske kunstnere. Der er også en cafe, hvor man kan nyde en kop kaffe, og mangler man den sidste lille gave med fra Bornholm kan man købe diverse kunsthåndværker fra forkskellige kunstnere her.

Shopping og butikker

Pige- og dametøj
Gutemensch i Rønne er den førende butik for piger og kvinder. Med kendte mærker som Mads Nørgaard, Acne Jeans og Ganni, er der noget for alle aldre. Butikken har åbent året rundt. Butikken sælger også tøj til herrer.

Mode
Søger man det nyeste indenfor tøjmoden skal man tage til Achtung. Butikken udspringer af Gutemensh, men ligger på den anden side af øen, Nexø. Butikken har eneret på flere mærker, og nogle kollektioner kommer unikt til Achtung. Butikken er på niveau med de mest fremtrædende modebutikker i København når det kommer til indhold. Den overgår dem dog med længder, når det kommer til god og personlig service.

Drenge- og Herretøj
Leder du efter en skjorte, et par shorts til sommerferien eller et nyt jakkesæt, så skal du tage til Nexø Herremagasin. Butikken har igennem snart 100 år beklædt mange bornholmske mænd. Der er både til den prisbevidste og den der gerne vil have lidt mere kvalitet, bl.a. med mærker som NN.07, Stenströms, Eton og Hugo Boss. Der er også til de unge i form af Les Deux og løbemærket Saysky.

For børnene og barnlige sjæle

Biografen
Bornholm har på trods af sin størrelse tre biografer man kan besøge. De har åbent året rundt, dog nogen mere end andre.
Den største biograf finder man i Rønne. Her finder man typisk store danske- og udenandskefilm. Den har stadig charmen fra en mindre biograf, men kvaliteten og komforten er på et højt niveau.

I Gudhjem finder man Gudhjem Bio. En mindre biograf der udover film også gør sig meget i kulturarrangementer, så som koncerter og foredrag. Pladsen er trang, så sørg for at reserver billet, hvis det er populære film eller en kraftig regnvejrsdag.

I Svaneke finder man Bornholms mindste biograf. Indretningen er interimistisk, med klapstole og et ældre lærred. Man skal opleve Svaneke Bio, hvis man gerne vil opleve en charmerende og ældre biograf.

Bornholms sommerfuglepark
Har man brug for varme og læ, på trods af regn og rusk udenfor, er Bornholms Sommerfuglepark et oplagt sted. Herinde kan man lære om sommerfugle og det tropiske klima og dets planteliv. Derfor er temperaturen også ekstra høj.

Her kan man lære om ægte og uspoleret natur.