Efterårsdag på Bornholm

Det vilde og smukke efterår i Østersøen

Vindene tager til og havet begynder at skvulpe. Det betyder også, at flere steder på øen desværre lukker. Dette på trods af, at efteråret for mange er den smukkeste sæson. Landskabet er flottest, med bevægelse og de mærke farver. Derfor bør Bornholm have et besøg, også om efteråret. Vi har gjort det nemt, ved at fremhæve de gode steder i efteråret.

Overnatning

Hotel Skovly, Hasle
Midt i nordskoven, der forbinder Rønne med Hasle, ligger en perle af et overnatningssted. Hotel Skovly har eksisteret længe, men det nuværende ejerpar har kun for nylig overtaget stedet. Det ligger ‘gemt’ i en gryde, med vandløb og skov rundt om. Mindre en tre minutters gang igennem skoven kommer stranden, hvor man kan bade morgen, middag og aften. Udenfor døren er der løbe- og cykelruter til de aktive.

Aktiviteter

Mountainbike er steget i popularitet over de seneste år. Det har viste sig, at Bornholm har favorable forhold til dette. De mange højdemeter, kombineret med skov og gode sti-systemer, har gjort at folk rejser til Bornholm for at cykle. Der findes spor i Almindingen og Nordskoven (Rønne), mens der også findes flere gode ruter på Nordborholm.

Travsæsonen lakker mod enden, men der er et par løb inden man lukker for sæsonen. Sidste løb ligger i slutningen af oktober. Vejret gør ikke oplevelsen mindre god, og den kan kombineres med en gåtur i det smukke Almindingen.

Se løbskalender her.

Spisesteder

Det Røde Pakhus, Rønne
Helårsrestauranten i Rønne er et besøg værd i alle årstider. Dog er det en af de få, der har åbent hele året. Derfor er det en perle, vi oftere besøger i efteråret. Her kan man både nyde mange retter en fredag eller lørdag aften. Men det er også oplagt som et godt måltid inden en færgeafgang pga. stedets beliggenhed.