Restauranter og spisesteder på Bornholm

Bornholmske restauranter til aftensmad

Vil man ud og inspireres af de bornholms spisesteder, orker man ikke at lave aftensmad eller er man rejst helt til Bornholm kun for maden?

Vi har samlet vores foretrukne spisesteder på øen netop nu. Der er både lidt for familien, den madglade og dem der leder efter et godt måltid uden det kræver en længere opsparing.

Gourmet til den madglade

Restaurant Kadeau, Pedersker
Restauranten der først for alvor var med til at få Bornholm på det gastronomiske landkort. Magnus, Rasmus og Nicolai købte den gamle strandpavillon og har siden omdannet det til et sted, hvor folk fra hele verden rejser til. Restauranten har sæsonåbent. Personalet fra deres københavnske restaurant flytter til Bornholm for at drive stedet hvor det hele startede.

Maden der serveres er primært lavede af bornholmske råvarer. Niveauet er så højt, at stedet fik en Michelin stjerne. Bestemt en rejse værd.

Restaurant Molen, Nexø
Molen i Nexø drives primært af Daniel Kruse. Daniel er Bornholm og tidligere vinder af både årets kok og kokke konkurrencen Sol over Gudhjem.

Restauranten er placeret yderst på molen i Nexø, hvorfra man kan følge ind- og udsejlingen til havnen. Køkkenet og baren ligger i stueetagen, mens restauranten er placeret på 1. sal.
Hvis man ønsker det kan man bestille a la carte, hvor der er en række forretter, hovedretter og desserter at vælge imellem.
Det vi anbefaler er deres menu, der udover fire retter også består af en række snacks.

Dejlig velsmagende mad i Nexø, der er værd at køre efter. Og desuden er restaurant Molen helårs åbent.

Stammershalle, Tejn
Daniel Kruse arbejde på dette badehotel da han i 2012 vandt Årets Kok. Selvom Daniel er stoppet og startet sit eget, leverer Stammershalle stadig mad på et højt niveau. Som tiden er gået har det opbygget sig et fast stampublikum der kommer igen og igen. Dette skyldes ikke mindst det gode værtsskab, som bl.a. Henrik Petersen står for på gulvet.

De familievenlige steder

Restaurant Pakhuset, Svaneke
Pakhuset i Svaneke ligger midt imellem Svaneke Torv og havnen. Stedet åbner op fra april og til og med august måned. Stedet er særlig kendt for sin familiære atmosfæres, hvor der er plads til hele familien. Plankebøffen er en klassiker gennem mange år. Særligt børnene sætter også pris på Tag selv-softice til dessert.

Restaurant Bryghuset, Svaneke
Restauranten der er opstået efter bryggeriet forlod lokalerne er en favorit blandt både lokale og turister. Stedet har åbent året rundt, hvilket man forstår når man ser hvor populært det er.

Der er mad både til dem der foretrækker kød og fisk. Særlige børne menuer findes også. De voksne skal selvfølgelig nyde en af de mange lokale øl til maden.

Texas, Rønne
I Rønne ligger der Texas. Et oplagt sted at besøge hvis man er glade for bøffer og lignende. Atmosfæren er hyggelig og afslappet. Vores primære grund til at besøge, udover maden, er den personlige stemning og servering. Her modtages man altid som en velkommen gæst.

I tilfælde af større sportsevents vises disse i restaurantens lokaler. Særligt Super Bowl er blevet et tilløbsstykke for restauranten i Rønne, der også har åbent året rundt.

Value for money

Melsted Badehotel, Melsted
I 2018 kom der nye ejere til Melste Badehotel. Med sig tog de gode køkkenfolk og samtidig åbnede man dørene op for gæster fra øen. Det har gjort restauranten til et tilløbsstykke på østkysten. Maden er klassisk for et badehotel med bl.a. rødspætte, men priserne er på et godt niveau.

Man kan enten spise inde i restauranten, eller nyde den på terrassen lige udenfor restauranten. Her er der direkte udsigt til havet og den lille strand i Melsted.

Provianten, Gudhjem
En favorit siden 2018. Ægteparret der driver Provianten har også en lille vinbar i København. Provianten er et mindre sted, hvorfor pladsen er begrænset.  De laver enkle velsmagende retter. Ofte er der 1-2 dagens retter, kombineret med et par tavleretter der går igen.

Om onsdagen er der onsdagsmad. Her spiser man ved langbord med de andre der dukker op. Der serveres en ret og gerne på store fade og i skåle. En hyggelig måde at nyde et godt måltid og møde nye mennesker.

Er man glad for naturvin er dette et sted godt at besøge.

Pakhuset, Rønne
Troels og Daniel der står bag Restaurant Molen og Chrstianshøjekroen har endelig åbnet en god restaurant i Rønne. Byen har været uden dette længe, hvorfor deres entre har været velkommen. 

Maden minder meget om det der serveres på deres andre steder. A la carte med mulighed for menu. Her er der både til dem der foretrækker fisk, kød eller vegetariske retter. Pænt og hyggeligt med en uformel stemning og gode priser.

Flere af disse steder tilbyder også frokost, men vi har vores egne favoritter til lige netop det måltid. Læs mere her.