Hasle

En charmerende havneby

Hasle i dag 

Hasle ligger kun 11 kilometer nord om Rønne. Man kan køre dertil på 10 minutter fra Rønne, eller cykler på cirka 30 minutter. Vi foretrækker det sidste, særligt når man kan cykle via den smukke cykelvej, der går igennem Nordskoven og videre igennem Sorthat og Muleby. I Hasle bor der omkring 1600 mennesker. Byen har sin egen lille idrætsforening, som de lokale støtter i med- og modgang. På trods af byens størrelse har den sin egen skole, hvilket giver et naturligt liv i byen året rundt.

I år 2000 udbyggede man Hasle havn, som før det blot var en mindre fiskerihavn med lidt industri. Havnen kendes i dag som Hasle Marina. Udover de nye sommerhuse som er bygget ved havnen, er der lavet et smukt havnebad med tilhørende sauna. Dette er meget populært om sommeren, mens de lokale benytter det året rundt.

Hasle havnebad og Marina, set fra molen i Hasle.   Hasle Marina med smuk udsigt til havnen, bådene og havnebadet.

Går man sydover fra havnen, så finder man det område der er mest livligt under sommerperioden. I de gamle, røde fiskerhuse yderst på molen finder man hyggelige caféer, becahvolleybane og vildmarksbad. Forsætter man væk fra havnen kommer man til Hasle Silderøgeri, Nordliv og Hasle Familiecamping. På campingpladsen findes der en udendørspool gæster udenfor Hasle Camping, også kan nyde af, dog mod betaling.

Hasle silderøgeri med de ikoniske skorstene.

Årets fest i Hasle er Sildefesten. Den arrangeres af idrætsforeningen og foregår i fire dage fra torsdag til søndag. Festen foregår altid anden weekend i juli måned. Her har man mulighed for at opleve et mindre tivoli, live musik, fyrværkeri og meget mere. Det Sildefesten er mest kendt for på Bornholm er Miss Sild. Her kårer man hvert år Bornholms smukkeste kvinde.

Restauranter og strande

Hasle Røgeri
Et smukt røgeri tæt på havet syd for havnen. Et af de få røgeri på øen, der stadig benytter sig af de gamle røgteknikker. De har åbent alle dage fra slutningen af marts til slutningen af oktober.

Hasle Silderøger på en solskinsdag.

Kabyssen
Hyggelig cafe ved Hasle havn. Her kan man bestille en club sandwich og en kold øl. Kabyssen ligger ved siden af en hyggelig beachvolley-bane. Har man brug for en dukkert, men ikke vil gå i havet, der ligger præcis nedenfor, kan man hoppe i Kabyssens vildmarksbad.

Hasle Lystskov strand
Flot strand der vender mod vest. Lang og bred strand med fint sand. Det er nemt at komme dertil med både bil og cykel. Der findes flere veje ned til stranden, når man står på ved hovedevejen, der går fra Hasle til Sorthat og Muleby.