Allinge-Sandvig

Sommerby med stort S

Allinge-Sandvig i dag

Allinge er den største af de to sammenvoksede byer, Allinge og Sandvig. Allinge er storebroderen med størst havn og flest indbyggere. Til sammen bor der i Allinge-Sandvig ca. 1500 indbyggere.

Byen ligger lige syd for Hammershus, ved Bornholms nordlige spids.
Fra Hammershus er Sandvig den første by man kommer til. Den lidt mindre, charmerende lillebroder har små hyggelige gader gamle, flotte bindingsværkshuse. Havnen ligger i forlængelse af stranden og strandpromenaden, hvor der er et dejligt liv om sommeren. Forsætter man ad hovedvejen fra Sandvig glider man over i Allinge.

Fra byens skole, Kongeskærskolen, går en smuk sti langs klipperne og vandet, nedenfor vejen. Den fører en forbi en lidt mindre havn, inden man kommer til Allinge Havn. Allinge er en af de byer, der bedst har omvandlet sin havn fra industri til turisme. Havnegaden er fyldt med liv om sommeren. Restauranter, butikker og barer der har åbent og musik der spillere fra et eller flere spillesteder. På nogle sommerdage kan det minde om en destination i Sydeuropa.

Fra Allinge Havn kan man gå op over byen, forbi kirken, der noget usædvanligt er gul. Den ligger smukt placeret ovenover byen. Fortsæt ned til Næs, som er badestedet hvis man bor i Allinge.

Strande

Sandvig strand
Nedenfor strandpromenaden løber Sandvig Strand. Stranden afgrænses af strandpromenaden i syd og Hammerknuden i nord. Netop Hammerknuden danner et flot baggrundsbillede, når man ligger på stranden i løbet af dagen.

Det er primært en sandstrand, men mod nord er der klipper som man kan bade fra. Ligeledes er der en badebro, som kan benyttes.

Vær opmærksom på, at der ved pålandsvind kan skabes undervandstrøm i området. Det skal derfor understreges, at man bader indenfor de afmærkede områder.

Næs
Badestranden der gør sig gældende når man bor i Allinge. Den ligger i den modsatte ende ift. Sandvig strand, da Næs af Allinge man oplever, inden man kommer ind i Sandkaas.

En lille, men meget hyggelig strand. I nærheden finder man Nordbornholms Røgeri, hvis sulten skulle opstå i løbet af en stranddag. Sandet er lidt grovere her, hvilket skyldes klippelandskabet sammenlignet med de sydlige strande på Bornholm.

Læs mere om vores foretrukne badesteder her.

Restauranter

No. 9
Enkel og vellavet mad midt på Allinge Havn. Michael og Dan der driver stedet, holder normalt til i København, men om sommeren åbner de op for denne publikums favorit.

Råvarerne er for det meste bornholmske. Konceptet er enkelt; alle hovedretter koster det samme. Hvis man ønsker, kan man til vælge forret og dessert.

Gæstgiveren
Øens bedste spillested serverer også noget fantastisk mad! Hver aften i forbindelse med koncerterne, åbnes der op for en skøn buffet. Den består af mange skønne salater og godt grillet kød.

Adgang til buffeten købes sammen med koncertbilletten. Dette er også en god måde, hvorpå man sikrer sig gode pladser til sin yndlings kunstner, som måtte optræde på Gæsten.

Nordlandet x Pony
På Hotel Nordlandet er det den københavnske restaurant Kadeau, der står for maden. Nærmere Kadeaus lillebror og bistroalternativ Pony. Pony holder normalt til på Vesterbro i København, men om sommeren lukker de i København, for at åbne op i Sandvig.

På hotellet serverer Pony dejlig dansk sommermad med lokale råvarer. Som gæst kan man selv sammensætte sin menu, eller man kan lade sig inspirere af dagens sammensatte menu.