Sejle til Bornholm

Bornholms livsnerve

Rønne – Ystad (Sverige)

Den primære rute til og fra Bornholm er turen til Ystad. Turen tager 1 time og 20 minutter. Historisk har sejladsen været varetaget af staten, men siden september 2018 overgik driften til rederiet Bornholmslinjen (Molslinjen).

Oprindeligt var det dampfærger der sejlede på ruten. Her efter var det konventionelle færger (En af dem sejler stadig), for til sidst i dag at være katamaranfærger. Det har skåret ca. halvdelen af transportiden væk, hvilket gør at man i dag kan komme til København fra Bornholm på under tre timer.

Prisen for en færgebillet starter fra 99 kr.

Rønne – Køge

Tidligere sejlede det statslige rederi direkte til København. Det var primært tung gods trafik er benyttede denne. Da København ønskede den type trafik ud af byen, flyttede man til Køge. På den måde havde transportvirksomhederne tættere på motorvejene videre ud i Europa.

Det er stadigt muligt at sejle med som ‘almindelig’ passager på denne rute. Særligt campister benytter denne rute, da de fylder lidt mere på vogndækket.

Her er der mulighed for at købe en køje ombord, således at de ca. seks timer ombord kan soves væk.

Rønne – Sassnitz (Tyskland)

Med det nye rederi, Bornholmslinjen, kom også en mere fast forbindelse til Tyskland. Tidligere var det kun om sommeren, at færgen gik til Tyskland.

Turen tager 3,5 time, hvor man sejler med en helt ny færge ved navn Hammershus. I visse tilfælde vil man også kunne få glæde af en trofast svend, der har sejlet til og fra Bornholm i mange år efterhånden, nemlig Povl Anker.

Nexø – Kolobrzeg (Polen)

Om sommeren udvider færgenettet sig mod øst. Nexø havn byder velkommen til primært polske turister, der bevæger sig fra det store land i syd.

I juli og august sejles der dagligt på ruten. Turen tager 4,5 time. Særligt endagsturismen er vokset i takt med etableringen af ruten.