Røgerier på Bornholm

Et røgeri er ikke bare et røgeri

Når man er på Bornholm er det svært at undgå de mange karakteristiske skorstene fra øens mange røgeri. Derudover forbinder mange Bornholm med de røgede sild, eller retten ‘Sol over Gudhjem’. Der er i år væsentlig færre røgerier end dengang fiskeriet var på sit højeste, men der er stadig mange.

Kvaliteten varierer meget fra sted til sted, hvorfor vi gerne vil sikre os, at du få din røgede sild det helt rigtige sted, når du er på ferie.

Svaneke Røgeri, Svaneke
Lidt væk fra centrum og Torvet, ude ved vandet på vej mod Listed, ligger dette fantastiske røgeri. Det ligger på klipperne, hvor fra man nærmest har en majestætisk udsigt over Østersøen. På dage med god sigtbarhed, kan man se helt til Christians Ø. Man har indrettet det som en kombineret restaurant og butik – Vi kan lide begge dele. Det er altid hyggeligt, at tage med sig og nyde ude i naturen. Gå fx fem minutter ad stien mod Listed, så er der masser af finde steder man kan nyde sin mad i ro og fred.

Udover den røgede sild, som er en klassiker, er vi begejstrede for deres varm røgede laks.
Røgeriet åbner omkring påske og har derefter åbent helt indtil oktober.

Nexø Gamle Røgeri, Nexø
Kører man fra Nexø til Svaneke, ser man røgeriet på højre side ca. 200 meter inden man kører ud af Nexø by. Det er svært at undgå med de store skorstene. Udover sild og laks, er særligt deres makreller gode her. Til forskel for de andre røgerier, så ryges makrellerne her hele. De andre steder ryger man kun fileterne.

Helt unikt ryger man også andet end fisk her. Ost, pølser, skinker er noget af det, som ryges og sælges nede i Nexø Gamle Røgeri.
De har åbent fra april til oktober. I julen åbner de op i nogle få dage, så de lokale kan få deres fisk og skaldyr.

Røgerier på Bornholm.

Nordbornholms Røgeri, Allinge
Helt ude ved vandkanten oppe i Allinge ligger dette røgeri. I deres butik, som man kommer til fra den ene ende af bygningen, kan man købe fisk og skaldyr til at tage med hjem til enten frokost eller aftensmad. Rundt om hjørnet ligger restauranten. Her kan man nyde Nordbornholms specialiteter eller den store fiskebuffet, der er ekstrem populær blandt både lokale og turister. Restauranten er blandt de pæneste af alle røgerier, så er det vigtigt for en, skal man tage til Allinge. Fra restauranten har man udsigt over Østersøen.

Røgeriet har åbent påske og frem til og med oktober.

Der findes mange røgerier på Bornholm. De er smukke at se på, og indholdet derfra smager fantastisk!

Bakkerøgeriet, Pedersker
Inden man drejer ned til den lille havn i Vestre Sømarken kommer man til Bakkerøgeriet. Man træder direkte ind i butikken, og bag ekspedienten ser man direkte ind i rygeovnen og dagens menu. Her foretrækker vi at spise det på plads. Fortsætter man igennem lokalet kommer man til et serveringsområde. Udenfor er der udsigt over vandet.

Vær opmærksom på, at der særligt i højsæsonen er tema- og musikaftener, som også kan være værd at besøge. Røgeriet åbner fra april.

Hasle Røgeri, Hasle
I udkanten af Hasle, helt nede ved vandet, ligger røgeriet i et åbent landskab. Det er let at komme hertil med både cykel og bil. Det er særdeles børnevenligt område, bl.a. med en stor legeplads for børn bag bygningen. Røgeriet er at af de mest velbesøgte på Bornholm, og bestemt vores favorit på den bornholmske vestkyst. 

Røgeriet har åbent fra slutningen af marts til og med slutningen af oktober.