Nexø

Øens anden største by

Nexø i dag

Bornholms næst største by var tidligere øens centrum for fiskeriet tilbage i 80’erne da det var stort. Netop nu er Nexø ved at finde sig selv igen, og det er ved at udvikle sig til en meget spændende by. Ikke kun for turister om sommeren, men for gæster året rundt.

Byens skole, erhvervsliv og idrætsforening gør det til en by der er attraktiv året rundt. To af øens førende tøjforretninger ligger i byen. En af de mest anbefalede restauranter ligger på Nexø Havn og det anerkendte keramikværksted Det Brun Værksted ligger ligeledes i byen.

Man kan stadig se sporene fra den tidligere industrihavn, men langsomt er den ved at transformere sig. Enten flytter nye butikker inden i lokale med et råt industrielt look, eller også ombygger man de store lokaler til et mere passende formål.

Restauranter og butikker

Nexø Herremagasin
Butikken har ligget det samme sted i snart 100 år, men siden starten af 2019 er butikken helt ny. Der er kommet en ny ejer til, som har renoveret butikken og tilføjet nogle nye mærker. Dog har han beholdt det vigtigste: Den gode service.

Butikken er for mænd. Både dem der har brug for noget til hverdagen, eller dem der mistet sit slips inden det store bryllup. Der er noget for en hver mand i Nexø Herremagasin.

Achtung
Hvor Nexø Magasin er til den moderne mand, er Achtung til de unge. Achtung er en del af Gutemensh der ligger i Rønne. Med tiden er butikken i Rønne udvidet med mere kvindetøj, og sælger de mere klassiske ting.

Achtung formår meget unikt, at tiltrække tøjmærker og kollektioner, som kun præsenteres i ganske få butikker i Danmark og eller på europæisk plan. Man kan derfor altid forvente, at se det der lille ekstra i den fremadsynede butik på Nexø havn.

Restaurant Molen
Restauranten er en af tre (plus en kaffebar) som drives af Daniel Kruse og Troels Madsen. Den ligger i den yderste bygning på molen i Nexø. Fra restauranten har man frit udsyn til indsejlingen, hvor man kan følge den daglige aktivitet.

Restauranten er hyggelig og intim, med et overskueligt lokale. Maden består af en række forretter, hovedretter og desserter, som kan vælges a la carte. Har man svært ved at beslutte sig, kan man gå efter en sammensat menu fra køkkenet.

Molen har åbent året rundt.

R60
Er man til et mere enkelt alternativ findes R60. Det ligger også på havnen, dog lidt tættere på byen. Her serveres der frokost i løbet af dagen. Om aftenen tilbydes enkle, velsmagende retter til en fornuftig pris.

Er man mest til noget at drikke, serveres der øl, vin og drinks på det lokale R60 i Nexø.

Centrum for sydbornholm

Nexø er det nu naturlige holdepunkt for de mindre byer i nærheden. I særdeleshed Balka og Snogebæk, der begge ligger i cykelafstand til Nexø.

De to byer er primært sommerbyer, selvom der begge steder bor folk året rundt. Hverdagslivet foregår dog ofte i Nexø, når der skal handles, arbejdes eller gå i skole.

Der går en smuk cykelsti og vandringsrute mellem byerne, hvilket gør det meget overskueligt og vel integreret. Man kan cykle til Balka fra Nexø på 12-15 minutter, og videre til Snogebæk på fem minutter.