Musik på Bornholm

Musikalske oplevelser

Musik skal der til, uanset om det er sommer eller vinter. Bornholm har en række spillesteder, hvor kunstnere fra hele Norden kommer til. Nogle har åbent året rundt, andre åbner i takt med sommeren banker på.

Gæstgiveren, Allinge-Sandvig
I den tidligere købmandsgård på en af hovedegaderne i Allinge ligger Gæstgiveren. Hovedehuset er et charmerende bindingsværkhus. Indvendigt er stilen holdt i en sommerlig charme med knirkende trægulve og farverige tapeter og gardiner. Dette er dog næste ligegyldigt, da al magi foregår udenfor.

Det er i den charmerende gårdhave, at musikken spiller og gæsterne er glade på oplevelser. Inde i gården er der sat en mindre overdækket scene op. Klippesprængninger stikker op rundt om i gårdhaven, og om aftenerne lyses den op af kulørte lamper.

Der er bar hvor man kan forsyne sig hele aftenen. Inden koncerterne er det ligeledes muligt at spise på Gæstgiveren.

Gæstgiveren har kun åbent i juli og august, samt under Folkemødet. Se programmet for 2019 og læs mere om spisning her.

Wonderfestiwall, Allinge-Sandvig
Musikfestivalen med Danmarks mulighvis bedste placering med udsigt til Hammershus. Wonderfestiwall er etableret af lokale ildsjæle, og arrangeres den dag i dag af frivillig arbejdskraft.

Det er de største kunstnere i Danmark, der slår vejen forbi det nordlige Bornholm. Festivalen varer fra torsdag til søndag og ligger i slutningen af august. Oprindeligt var det udelukkende et rettet mod et ungt publikum. Nu er det mere varieret. Overnatning er mulig på festivalpladsen, eller et af de mange steder i Allinge-Sandvig.

Musikhuzet, Rønne
I Rønne findes den ‘faste’ musikscene. Musikhuzet har åbent rundt, og ser dermed til, at der også i de kolde og mørke måneder, er et attraktivt musikudbud. De fleste danske kunstnere på danmarksturné ligger vejen forbi Bornholms eneste faste spillested.

Stedet er lille og autentisk, hvis man sammenligner med mange andre spillesteder i resten af Danmark.
Om sommeren udnytter Musikhuzet også det gode vejr, hvorfor der i nogle tilfælde afholdes udendørskoncerter.

Se deres hjemmeside her, hvor man også finder programmet.