Kaffe- og vinbarer på Bornholm

Til den lille sult eller store oplevelse?

Bornholmer solskinsøen, men med årene er det også blevet madøen. Restauranter som folk er villig til at rejse efter fra hele verden ligger på øen. Kendte danske madproducenter har startet sine eventyr på øen, og mange små perler med mad, drikke eller lille produktion, ligger generelt gemt rundt omkring på øen.

Til mad hører også drikke. Vi har samlet vores yndlingssteder, hvis det handler om at få slukket tørsten..

 

Kaffebarer og til den lille søde sult

Norresan, Gudhjem
Stedet ligger i et gammelt røgeri. Lokalet ligger på den åbne græsplane, lige inden man kører op ad den store bakke og ud af Gudhjem by. Den nærmeste nabo til stedet er Østersøen. Er vejret til det, kan man nyde sin kaffe, is eller lille sandwich på udendørsmøblerne med udsigt op langs østkysten.

Det er primært lokale producenter der benyttes, uanset om det er is, pålæg eller gin det handler om. Der er rig mulighed for at bade fra den lille havn ved siden af (Ikke Gudhjem havn), så tag badetøj med. Forældrene kan på afstand holde øje med børnene, der vælger at hoppe i.

IS Kalas, Sandvig
Er man til hjemmelavet is med en kop velbrygget kaffe til forældrene, så er det Sandvig man skal køre til. Isen er hjemmelavet og smagsat med frugt og bær fra Bornholm. Her tilbydes velsmagende sorbet- og flødeis. Så gode, at andre er begyndt at sælge deres is (Bl.a. Norresan).

Stedet har en unik placering. Et lille huset, hvor man i den ene ende har isproduktion og i den anden har en mindre cafe, i tilfælde af dage med dårligt vejr.
Udenfor er der masser af plads. Stedet omkranses af en mindre træterasse. Går man 10 meter længere, har man klipper og skær. Om eftermiddagen og aftenen er klipperne stadig varme. Børnene kan klatre rundt, eller man kan nyde stilheden. Der findes fiskenet hvis man vil fiske i de små vandhul.

Kaffebaren, Rønne
Midt i Rønne by er der endelig kommet en god kaffebar – Det har været savnet! Stedet hedder Kaffebar og ligger midt på Rønne Torv. Oplagt hvis man er i ‘storbyen’ på torvedag, men ikke vil gå på kompromis med sin kaffe.

Der serveres også lidt hjemmebag, hvis man er til de søde sager. Skal man have stillet en større sult tilbydes der sandwiches. Stedet drives af Troels og Daniel, der også står bag stederne Restaurant Molen og Christianshøjkroen.

Vin, øl og kolde drinks

Bay Frost, Listed
På trods af Listeds størrelse er det lykkes at have to gode barer i byen. Den første er Bay Frost, som drives af Sebastian og Signe. Udover at drive baren har de også en guldsmed, der ligger ovenpå selve caféen.

I caféen tilbydes der hjemmelavet sandwich og kolde drikke om dagen. Hen ad eftermiddagen er det oplagt at nyde et stykke hjemmebagt kage med enten en kop kaffe eller te. Om aftenen bliver stedet forvandlet til en cocktail bar, hvor der bl.a. er et stort udvalg af gin. I flere sæsoner har velansete cocktailbarer fra København drevet pop-up barer fra Bay Frost, hvilket har højnet cocktail niveauet gevaldigt. Bestemt en omvej værd, hvis man skal have en drink sidst på aftenen.

Vinbaren ved Vandet, Listed
Foretrækker man vin skal man gå fra Bay Frost mod Svaneke. I et af de gamle røgerier ligger Vinbaren ved Vandet. Her er et sort udvalg af alle sorters vin, både på glas og flaske. Er der noget som er særligt godt, fungerer stedet også som en lille vinbutik, hvorfor man kan handle sin favoritvin med hjem til sommerhuset.

R60, Nexø

Provianten, Gudhjem