Is på Bornholm

Is skal der til

Når sommeren er på sit allerhøjeste skal der is til for at holde det ud. Is om sommeren kan få selv den mest aktive familie ned i gear et kort øjeblik.
På Bornholm kan du få is overalt; Flødeis, softice, pindeis og meget mere. Men hvor får de bedste is? Vi har et bud. Se om de er noget for dig.

Gudhjem Special
Butikken på Gudhjem havn er kendt for størrelsen. Her får man – uden tvivl – de største is på Bornholm. Krølle Bølle-skiltet udenfor, er det der får den ældre generation til at bevæge sig indenfor. De yngre er på jagt efter en ‘Apollo 13’, som er den største is på markedet. Isen består af halvenden liter is (kombineret softice og kugler), masser af drys og måler halvanden meter. Rekorden for at spise den hurtigst lyder på 3 minutter og 41 sekunder.

Bornholms Ismejeri
En af vores favoritter siden mange år tilbage. Bornholms Ismejeri var tidligere Svaneke Is. På grund af nogle uoverensstemmelser valgte de oprindelige folk bag Svaneke Is at forlade projektet, og i stedet gå tilbage til ‘start’, og lave sit eget gode ismejeri igen.

Lokalerne er de samme, folkene er de samme og den høje smag og kvalitet er de samme. Bornholmsk fløde smagsat med frugt og bær fra Bornholm. Perfekt til en gåtur på Svaneke Torv eller ned til havnen. Man kan også nyde isen i den fantastiske gårdhave bag butikken.

IS Kalas
Det seneste skud på stammen af gode issteder på Bornholm. Familien bag laver selv isen, meget lig de principper som Bornholms Ismejeri gør: Bornholms mælk og fløde, samt lokal frugt og bær. Beliggenheden på dette sted er den bedste af alle is caféer. Udenfor er der en skøn træterasse, men bevæger man sig yderligere 10 meter ned, har man direkte adgang til klipperne og Østersøen. Der findes nok ikke et mere idyllisk sted, at spise sin is på.

Velbekomme.