Rundt om på Bornholm findes der markerede ruter få flotte og informative gåturer.

Vi prøvede selv en af dem ved Læså. Åen udspringer inde fra Almindingen af, og løber tværs igennem Sydbornholm, inden den løber ud i Østersøen lige vest for Boderne.

Turen følger vandets forløb, og med flere skilte langs ruten, er det ikke til at tage fejl af. Skiltene fortæller dels om det man ser, men også hvad stederne rent historisk. De er sat op i samarbejde mellem Bornholms Regionskommune og Natur Bornholm, hvorfor meget relaterer sig tilbage til mange millioner år før vores levetid.

Ruten vi valgte at gå strækte sig over 3 kilometer. Da vi var i besiddelse af to biler, satte vi den ene ved parkeringspladsen ved Vasegårdsvej, inden vi kørte op til start, ved parkeringspladsen på Bodelyngsvejen.
Ruten starter ved de gamle Faxe depoter, der ligger ved siden af privat ejendom. Selvom det ikke er til at se, og sikkert utrygt for mange, så er stien ved siden af ejendommen offentlig, og man vil se det første skilt næsten udfor huset.

Gåtur langs Læså

Turen anbefales til folk i alle aldre. De mindste i en familie vil elske at lege ved vandkanten og de ting de finder i naturen. Naturelskere vil kunne fordybe sig i den viden der gives ved informationsskiltene. Dem der ligger midt i mellem, kan ikke undgå at blive fortryllet af det smukke landskab.

Til anledningen benyttede vi os af en guide fra Natur Bornholm. Det koster 50 kr. per person (minimum 1.000 kr). For det får man en informativ og indsigtsfuld tur igennem det smukke landskab.

Læsø med træer langs siderne Nyudsprungen ramsløg langs Læså Læså ved Åkirkeby i forårssolen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *