Forårsdage på Bornholm

Bornholm ‘åbner’

Foråret er sæsonen, hvor Bornholm langtsomt vågner op fra vinterhi. Overnatningssteder, restauranter og forslystelser der lukker henover vinteren, begynder i løbet af apri og maj at gøre klar til endnu en sæson. Ofte er påsken retningslinjen for, når de fleste steder åbne.

Nogle begynder med, at kun have åbent i weekenden, hvorefter der først åbnes helt op når højsommeren kommer.

Vi har lidt aktiviteter, som vi selv elsker at foretage os på Bornholm henover forårsmånederne.

Overnatning

Siemsens Gaard, Svaneke
Et af de få hoteller som faktisk har åbent året rundt. Dog hotellet rigtig til sin ret, når forårssolen kommer frem. Da det om vinteren kun er udvalgte værelser der lejes ud, er foråret den rigtig tid at se stedet på.

Stedet er veldrevet med en god restaurant og pæne, rene værelser. Hotellet er oplagt for dem der har brug for, at tage sit udgangspunkt på det østlige Bornholm.

Sandkaas Badehote, Sandkaas
Bygningen er af ældre dato, men indvendigt er det nyt. Værelserne fik en opdatering i 2017, da stedet samtidig fik et nyt værtspar.

Værelserne er pæne og nydelig, med alt hvad man skal bruge til et ophold på Nordbornholm. Fra restauranten kan man nyde sin morgenmad med udsigt over Østersøen. Stranden og en attraktiv strandbar ligger mindre end 50 meter fra hotellet.

Aktiviteter
Bornholm er mere end Krølle Bølle-is og fine badestrande. Naturen og roen er ofte faktorer man tager forgivet allerede efter kort tid på Bornholm. Øen tilbyder en masse muligheder for at opleve naturen på nær hold. Man kan enten tage på vandreferie, som vi har skrevet om her.

Hvis man gåturen i naturen blot skal være en del af en ferie, så kan vi anbefale nogle af Natur Bornholms mange markerede ruter. Vi har senest prøvet den ved Læså, sydvest for Natur Bornholm. Ruten er ca. to kilometer lang og bevæger sig langs åen og dens smukke natur. Læs om ruten her.

Er man mere til motion, så er der også mange muligheder særligt om foråret. Vil man gøre det for sig selv og i eget tempo, er en anbefaling at benytte sig af den markederede kyst/redningssti. Den løber hele vejen langs Bornholm, og er markeret med orange skilte. På sådan vis kan motion kombineres med smukke naturoplevelser.

Spisesteder
Røgerierne er et af de spisesteder, der har længst åbent på Bornholm, når man ser på sæsonsteder. De åbner ofte fra marts og har herefter åbent hver dag frem til september eller oktober.

Kommer man i løbet af foråret, vil man samtidig også undgå de store menneskemængder, som man ofte vil opleve i højsæsonen. Læs vores anbefalinger til røgerier, så I ved hvor I skal køre hen i foråret.

Boderne 1 er en ny åbnet restaurant i historiske restaurationslokaler. I det gamle Hotel Boderne, ligger der nu en god og veldrevet restaurant. Ejeren af stedet er Phillip Marker, mens dem der driver det er et ægtepar fra Århus. De har tidligere arbejdet i branchen på både Læsø og i Århus.
Maden er meget velsmagende, prisniveauet favorabelt og udsigten fænomenal. 2019 er værstparets første år på øen, hvorfor de skal have tid, men det tegner godt, med et dejligt spisested på Sydbornholm.