Badesteder på Bornholm

Hvide sandstrande, varme og runde klippeformationer eller noget midt i mellem? LAd os vise dig hvad der findes af muligheder, så kan I selv vælge, hvilket badested I tror der er noget for jer.

Havet er aldrig længere end 15 min væk.

Det gode ved en ø er, at havet er havet er inden for rækkevidde. På en lille ø, er vandet inden kort rækkevidde. For de fleste ferie- og udflugtssteder er der ikke mere end 5-10 minutter til nærmeste badested.
Om man ønsker kort tur eller lang tur til sit badested, så har vi samlet nogle favoritter til jer her.

Sandstrande

Galøkken, Rønne
I Rønne findes der to større badestrande. Mod syd ligger Galøkken, der udover navnet på stranden også refferer til det skov- og naturområde, hvor stranden ligger. Stranden består 3-5 mindre bugte, som alle er omkranset af stengærde på begge sider. Sandet er fint og vandet klart. Der kan ligge mindre sten i begyndelsen af vandkanten. Længere ude findes der større sten, som man kan hoppe fra.

Der er ingen toiletter eller mulighed for at handle mad og drikke i nærheden.
Stranden ligger i gangafstand fra Rønne Vandrerhjem.

Antoinette, Rønne
Mod nord ligger Rønnes anden store badestrand. Her har man udsigt til aktiviteterne i Rønne Havn, og fra afstand kan man følge bådtrafikken til og fra Rønne.
En fin badestrand med livreddere om sommeren. Bagved stranden ligger Nordskoven – Både strand og skov strækker sig helt til Hasle.

Der ligger et toilet ved nedgangen til stranden. Mad og drikke kan købes på Nordskoven camping, blot fem minutters gang fra Antoinette.

Skovly Strand, Hasle
Går man fra Antoinette til Hasle kommer man til Skovly. Der er ingen tydelig markering, der skiller de to strande ad. Den har samme struktur som sin nabo; fint sand, sandbund og for det meste klart vand.

Stranden ligger 50 meter fra Hotel Skovly, hvor man kan handle mad og drikke.

Sandvig Strand, Allinge-Sandvig
En strand midt inde i byen, med en klippevæg som baggrundstæppe. Nedenfor Sandvig og dens strandpromenade ligger denne strand. Sandet er blødt og der er sandbund langt ud. Stranden afgrænses af den hyggelige havn på den ene side, og klipperne ved Hammerknuden på den anden.

Vær opmærksom på, at der være meget strøm. Der er opsat markeringer og afspærringer yderst. I Sandvig findes der mange alternativer for at spise frokost i løbet af en stranddag.

Næs Strand, Allinge-Sandvig
Lige nedenfor Allinge Badehotel ligger Næs Strand. Her holder særligt de lokale fra Allinge til, når temperaturen når noget der ligner sommer. Der findes en lille badebro, der fører ud i vandet fra stranden af. Selve stranden er en af de mindre, men er bestemt et besøg værd. Sandet er lidt grovere på Næs, og der er også flere sten på stranden.

Næs ligger mindre end 100 meter fra Nordbornholms Røgeri. Husk man kan tage maden med sig, hvorfor ens frokost kan nydes på strandtæppet.

Sandkaas Strand, Sandkaas
En hyggelig sandstrand nedenfor kystvejen der bevæger sig langs den østlige side af Bornholm. Udover sandstrande er der også flere klippeformationer på stranden, hvilket gør det oplagt for de gæster der både vil sand og klipper.
Der er sandbund hvis man ønsker at gå ud. Der findes også en badebro hvorfra man kan bade.

Parkering og toilet ligger ved parkeringspladsen, der ligger nord for stranden. Her ligger også en Sandkaas Strandbar, der tilbyder mad og drikke.

Balka Strand, Balka
Særdeles populær strand særligt for de bornholmere der er bosat på den sydøstlige del af Bornholm. Balka omtales ofte som en af de bedste strande der findes på Bornholm. 

Stranden er 1-2 kilometer lang og strækker sig fra Balka til Snogebæk. I baggrunden er der skov, som tager vinden når den står i vest. Sandet er af meget fin kvalitet og vandhøjden er lav meget langt ud, hvilket gør det til en særlig favorit for mange børnefamilier.

På stranden tilbydes en bred vifte af vandsportsaktiviteter, bl.a. windsurfing og SUP. Man kan både leje på timebasis eller tage hele kurser, både for nybegyndere og mere trænede.

I Balka enden ligger strandhytten, hvor man udover frokost også kan spille minigolf. Her findes der også offentlige toiletter. I Snogebæk-enden findes der flere restauranter og spisesteder, samt offentlige toiletter.

Læs vores guide til Balka strand

Dueodde, Dueodde
Bornholms, Danmarks – måske Europas – bedste badestrand. Stranden strækker sig over 10 kilometer fra Sømarken til Snogebæk. På visse steder er stranden 100 meter bred. Vil man ikke ligge på selve stranden, er der rig mulighed for at lægge sig i de mange klitter langs stranden.

Ud for stranden er der flere rev. Det gør at havdybden kan variere. Dog er det for det meste lavt, hvorfor også Dueodde er meget attraktivt for børnefamilier.

Boderne Strand, Boderne
En af de to større strande på det sydlige Bornholm. Stort set hele sydkysten er strand, men kun få steder er der etableret badestrand. Et af disse er Boderne Strand: 1-2 kilometer lang og 20 meter bred. Der er sandbund hele vejen ud.

For dem der ikke kan ligge på stranden en hel dag, ligger der et større skovområde bag stranden, hvor man kan gå ture.

Boderne by ligger i den vestlige ende af stranden. Her er der offentlige toiletter, en kiosk og en frokostrestaurant der serverer smørrebrød.

Klippekyst

Høl, Listed
100 meter nord for den lille hyggelige havn i Listed ligger dette badested. Det er en stenstrand, med store klippeformationer på hver sin side af vandindløbet.

Bugten er 20 meter lang og fem meter bred. Der er sten og klippebund, hvorfor det er oplagt for dem der vil svømme. Man kan hoppe fra klipperne på eget ansvar.

Der findes parkeringspladser og offentlige toiletter lige ved Høl. Er man sulten kan man gå over til Listed, fx. Bay Frost, hvor man kan få frokost eller noget til den søde sult.

Hullehavn, Svaneke
I Svaneke findes en lille perle der hedder Hullehavn. Det er en gammel havn, hvor der nu er opstået et badested. For enden af den gamle mole kan man hoppe i – Enten fra molen eller den vippe der er sat op om sommeren. For de mindste kan man bade i vandkanten, hvor der ikke er dybt.

Sandet er grovere end sandstranden, og havbunden er sten og klipper. Der findes en beachvolleybane på stranden, som man kan benytte sig af, så længe man har en bold med. Bag badestranden ligger strandbaren Syd Øst for Paradis. Her serveres der drikke, lette frokostanretninger og is. Bliver man træt af stranden kan man trækker sig tilbage hertil, og nyde de bløde loungemøbler. Om aftenen er der livemusik om sommeren.

Svenskerhavnen, Nexø
Mellem Nexø og Svaneke finder man Svenskerhavnen. Fra hovedevejen drejer man ned af en lille grusvej. For enden kan man parkere sin bil. Herfra går man mod Nexø indtil man finder en lille bugt i klippeformationerne – Dette er Svenskerhavnen.

Man kan ligge på de varme klipper og nyde solen og udsigten mod ChristiansØ.
Vær opmærksom på, at der ikke findes toiletforhold her, og ej heller er mulighed for at købe mad og drikke.